دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی:
حوزه علمیه باید برای تکامل فقاهت برنامه ریزی کند
حوزه/ حجت الاسلام کشوری گفت: طلاب باید از الان برای تکامل فقاهت خود برنامهریزی کنند و همزمان که در حوزه دارند تحصیل میکنند به چگونگی تکامل فقاهت نیز بيانديشند.به گزارش واحد رسانه اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی حجت الاسلام علی کشوری امروز نشست "معرفی قواعد اصولی فقه البیان" که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام خامنه ای ارومیه به همت اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی برگزار شد، با بیان اینکه راههای حل همه مشکلات در فقه است، اظهار داشت: عدهای به مردم اینگونه تلقین میکنند که برای حل مشکل تورم باید به سراغ علم اقتصاد رفت، و حال آنکه حل مسئله تورم، اقتصاد، معماری، سلامت و .... در فقاهت است.
وی با تاکید بر لزوم تکامل فقاهت در حوزه علمیه افزود: باید طلاب برای ۲۰ سال آینده خود برنامهریزی کنند و با این مدل درس خواندن در حوزه در ۲۰ سال آینده مدرس خوبی خواهند شد اما نمی توانند خیلی از مسائل جامعه را حل کنند.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی تصریح کرد: طلاب باید از الان برای تکامل فقاهت خود برنامهریزی کنند و همزمان که در حوزه دارند تحصیل میکنند به چگونگی تکامل فقاهت نیز بيانديشند.
وی گفت: مهمترین مسئله در حوزه فکر کردن به تکامل فقاهت است و جایگاه فقاهت کنونی کافی نیست و تحصیل دروس فعلی حوزه ۵ سال کفايت میکند و باید برای برنامههای دیگر وقت بگذاریم و در حوزههای جدید فقاهت نیز متخصص باشیم.
حجتالاسلام کشوری خاطرنشان کرد: باید حوزه های علمیه برای اغذیه مردم و کشاورزی برنامه ریزی کنند و نباید به مسئله برنامهریزی سازمان بهداشت جهانی اکتفا کنیم و کتاب اطعمه و اشربه وسایل الشیعه در این خصوص کامل بحث کرده است و این خیلی بد است که طلبه ای بیست سال درس بخواند اما از این باب کتاب وسایل الشیعه بیخبر باشد و امروز اکثر مردم به بیماریهای مزاجی و .... گرفتار هستند.
وی ادامه داد: باید برای ۲۰ سال آینده حوزه علمیه ارومیه ۱۰۰ نفر در حوزه فقاهت سلامت متخصص داشته باشد، علمای سلف ما در رشته های تغذیه و طب متخصص بودند.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: اصول ساختمان از نظر ائمه و انبیا مسئله ای است که باید مورد کنکاش قرار بگیرد و در روایات حداقل ۹ دسته قاعده برای ساخت ساختمان بیان شده است و ائمه ای که در مورد صلاة روایت بیان کرده اند در خصوص ساخت و ساز هم روایت بیان کرده است اما معالاسف در این خصوص حوزه های علمیه ورود نمی کنند و نتیجه آن می شود ساختمانهای آپارتمانی که برای مردم درست میکنند و اصفهان دوره صفویه یکی از نمونههایی است که علمای اسلام در طراحی شهر کار کردند و شیخ بهایی طراح این ساختمان هاست.
وی افزود: اولین قاعده ساختمان، جانمایی آن است که در روایت در مورد آن وارد شده است و امروز جانمایی شهرها با نظام مهندسی است که بدون توجه به معماری اسلامی ساخت و ساز صورت می گیرد و در روایات یک تا ۴ فرسخی کوه بهترین جا برای ساخت شهر و ساختمان است.
حجت الاسلام کشوری گفت: منبع آبی اصلی بر روی زمین زیر، کوهها است و یکی از افسانههایی که بیان میکنند این است که ایران با کمبود آب مواجه است در حالی که ما با بحران مدیریت آب مواجه هستیم و امروز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه ۸۶ سد ساخته شده که نیمی از این آبها بر اساس نظر کارشناسان پشت سدّها تبخیر می شود.
وی با تاکید بر لزوم بیان علل مسائل و احکام دینی توسط حوزه و روحانیت، عنوان داشت: کتب متعددی در خصوص علل احکام و شرائع دینی توسط علمای سلف نوشته شده است و ائمه در موارد زیادی فلسفه احکام واجب، حرام، مکروه و مستحب را بیان کرده اند و فقاهت موجود اکتفا میکند به معذریت و منجزیت و دنبال مسئله دیگری نمی رود و به صورت ساده، فقاهت موجود به دنبال کشف اصل واجب و حرام است و علل آن را تبیین نمی کند.