en tr
جمعه,10 آذر 1402 14:21
کد خبر : 407 بازدید : 58 تاریخ : 09:58 1402/08/04
حضرت معصومه در سفر خود به قم در شهرهای مختلف لایت اهل بیت را تبیین کردند/ خفقان در جامعه یکی از دلائل عدم ازدواج حضرت معصومه بود

رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب:

حضرت معصومه در سفر خود به قم در شهرهای مختلف لایت اهل بیت را تبیین کردند/ خفقان در جامعه یکی از دلائل عدم ازدواج حضرت معصومه بود
حجت الاسلام احسانی گفت: فرزندان امام کاظم علیه السلام به شهرها و مناطق مختلف مسافرت کردند تا ولایت الهی ائمه و امام رضا علیه السلام را تبیین کنند و لذا به همین دلیل هر کدام در یکی از شهرهای جهان اسلام به شهادت رسیدند و یا وفات یافتند.

حجت الاسلام داور احسانی در گفتگو با واحد رسانه اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی، با تسلیت شهادت حضرت معصومه (س) اظهار داشت: بر اساس تاریخ، اکثر دختران امام کاظم علیه السّلام ازدواج نکرده اند و یکی از مهم ترین دلائل این امر وجود خفقان در جامعه بود و دشمنی با ائمه و اهل بیت توسط دستگاه حاکمه به اوج خود رسیده بود تا جایی که کسی جرأت نمی کرد خودش را به اهل نزدیک کند و یا با آن ها  وصلت نماید.

وی ادامه داد: دومین دلیل عدم ازدواج حضرت معصومه (س) و دیگر دختران امام کاظم علیه السلام به خاطر عدم کفو و نبودن همسری شایسته غیر از آل ابی طالب برای همسری دختران موسی بن جعفر علیه السّلام بود. چرا که در امر ازدواج کفو و برابر هم بودن زوجین اهمیت فراوان دارد و اگر این مسئله مورد نظر قرار نمی گرفت احتمال داشت که دختران امام کاظم (ع) در دست عده ای مسلمان منافق گرفتار شوند، و امام کاظم علیه السلام به دختران خود سفارش کردند که حتما با مشورت امام رضا (ع) ازدواج کنند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب تصریح کرد: فرزندان امام کاظم علیه السلام به شهرها و مناطق مختلف مسافرت کردند تا ولایت الهی ائمه و امام رضا علیه السلام را تبیین کنند و لذا به همین دلیل هر کدام در یکی از شهرهای جهان اسلام به شهادت رسیدند و یا وفات یافتند.

وی افزود: حضرت معصومه یک حرکت هوشیارانه ای را شروع کردند و در مسیر خود که از شهرهایی که می گذشت توانستند بذر  معرفت و ولایت را در میان مردم بپاشند، حضور حضرت در شهر قم در آن زمان طاغوت، موجب شد این شهر به یکی از شهرهای علمی تبدیل شود و چون نگینی در ظلمت آن عصر بدرخشد و انوار علم و انوار معارف اهل‌بیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.

حجت الاسلام احسانی عنوان داشت:  قبل از حضور حضرت معصومه (س) در قم که همواره به عنوان یک شهرِ وابسته به اهل بیت شناخته شده است، برخی از یاران و شیعیان حضرات معصومین در اطراف و روستاهای قم سکنی گزیده بودند اما بعد  حضور حضرت در قم به یک باره این حرکت بزرگ علمی و معرفتی از این شهر مقدس شروع شد و بعدها به برکت حضور حضرت معصومه سلام الله علیها در قم رجال و اعیان محدّثان و علماى بزرگ شیعه نظیر زکریا بن ادم، ابراهیم‌بن‌هاشم،حسین‌بن‌سعیدبن‌حمّاد، صدوقین و .... در این شهر جمع شدند و اوّلین حوزه‌ى علمیه‌ى مهم و انحصارى تشیّع در آن تشکیل شد.

وی اضافه کرد: جایگاه حضرت معصومه (ع) در بین اهل بیت هم بسیار والاست و حضرات معصومین ایشان را به ویژگی‌های علمی و معنوی معرفی کردند و ایشان محدثه بوده و در منابع موجود نیز اخباری از آن حضرت مشاهده می‌شود و القابی چون معصومه، کریمه، طاهره، برّه، تقیه، رضیه، سیده، حمیده، رشیده، نقیه و مرضیه از سوی خاندان اهل‌بیت (علیه‌السّلام) برای آن حضرت ذکر شده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب گفت: برای زیارت قبر سه شخصیت در اهل بیت تاکید زیاد شده است، امام حسین ، امام رضا و حضرت معصومه علیهم السلام و این مسئله ارزش و اهمیت و جایگاه این شخصیت بزرگ را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: زیارت نامه حضرت معصومه هم یکی دیگر از مسائلی است که شخصیت والای این حضرت را نشان می‌دهد و تنها زیارت نامه غیر معصومی که از زبان معصوم وارد شده زیارت نامه حضرت معصومه است و در این زیارت نامه حضرت می فرماید؛ «یَا فاطمه اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ» ای فاطمه! مرا در بهشت (یا برای رفتن به بهشت) شفاعت بفرما؛ چراکه همانا تو در نزد خداوند دارای شأن و منزلت بلندی هستی.

دسته بندی ها
اداره کل تکاب
پربازدید ها
اهتزاز پرچم بزرگ فاطمیه برای سومین سال پیاپی در ارومیه

اهتزاز پرچم بزرگ فاطمیه برای سومین سال پیاپی در ارومیه

عقلانیت، عدالت و معنویت اساس اسلام است/  غربی که ادعای آزادی دروغین می کند ناامن ترین مکان برای زنان است

عقلانیت، عدالت و معنویت اساس اسلام است/ غربی که ادعای آزادی دروغین می کند ناامن ترین مکان برای زنان است

تصاویر/ اولین اجلاسیه استانی بهشت آذربایجان غربی

تصاویر/ اولین اجلاسیه استانی بهشت آذربایجان غربی

تصاویر/ مراسم افتتاحیه نمایشگاه کوچه های بنی هاشم ارومیه

تصاویر/ مراسم افتتاحیه نمایشگاه کوچه های بنی هاشم ارومیه

هیئت باید امروز سنبل حیات باشد

هیئت باید امروز سنبل حیات باشد

راه های تقویت همکاری حوزه علمیه خواهران ارومیه  و تبلیغات اسلامی بررسی شد

راه های تقویت همکاری حوزه علمیه خواهران ارومیه و تبلیغات اسلامی بررسی شد

تصاویر/ مراسم ویژه اهتزاز پرچم عزای فاطمی سلام الله علیها در ارومیه

تصاویر/ مراسم ویژه اهتزاز پرچم عزای فاطمی سلام الله علیها در ارومیه

نگاه غرب به زن، نگاه ابزاری است/  نظام سرمایه داری به دنبال این است که هویت زن را از او بگیرد

نگاه غرب به زن، نگاه ابزاری است/ نظام سرمایه داری به دنبال این است که هویت زن را از او بگیرد

تصاویر/ همايش آموزشی مديران تخصصی خواهران کانون های مساجد آذربایجان‌غربی

تصاویر/ همايش آموزشی مديران تخصصی خواهران کانون های مساجد آذربایجان‌غربی

آمار سایت
کاربران آنلاین : 39
بازدید امروز : 435
بازدید دیروز : 430
بازدید ماه جاری : 19565
بازدید سالانه : 131636
کل بازدید ها : 131636
تمامی حقوق محفوظ است. نسخه سامانه : 3.1
تمامی حقوق محفوظ است. نسخه سامانه : 3.1 آخرین بروز رسانی: 1402/09/09