رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب:
حضرت معصومه در سفر خود به قم در شهرهای مختلف لایت اهل بیت را تبیین کردند/ خفقان در جامعه یکی از دلائل عدم ازدواج حضرت معصومه بود
حجت الاسلام احسانی گفت: فرزندان امام کاظم علیه السلام به شهرها و مناطق مختلف مسافرت کردند تا ولایت الهی ائمه و امام رضا علیه السلام را تبیین کنند و لذا به همین دلیل هر کدام در یکی از شهرهای جهان اسلام به شهادت رسیدند و یا وفات یافتند.حجت الاسلام داور احسانی در گفتگو با واحد رسانه اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی، با تسلیت شهادت حضرت معصومه (س) اظهار داشت: بر اساس تاریخ، اکثر دختران امام کاظم علیه السّلام ازدواج نکرده اند و یکی از مهم ترین دلائل این امر وجود خفقان در جامعه بود و دشمنی با ائمه و اهل بیت توسط دستگاه حاکمه به اوج خود رسیده بود تا جایی که کسی جرأت نمی کرد خودش را به اهل نزدیک کند و یا با آن ها وصلت نماید.
وی ادامه داد: دومین دلیل عدم ازدواج حضرت معصومه (س) و دیگر دختران امام کاظم علیه السلام به خاطر عدم کفو و نبودن همسری شایسته غیر از آل ابی طالب برای همسری دختران موسی بن جعفر علیه السّلام بود. چرا که در امر ازدواج کفو و برابر هم بودن زوجین اهمیت فراوان دارد و اگر این مسئله مورد نظر قرار نمی گرفت احتمال داشت که دختران امام کاظم (ع) در دست عده ای مسلمان منافق گرفتار شوند، و امام کاظم علیه السلام به دختران خود سفارش کردند که حتما با مشورت امام رضا (ع) ازدواج کنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب تصریح کرد: فرزندان امام کاظم علیه السلام به شهرها و مناطق مختلف مسافرت کردند تا ولایت الهی ائمه و امام رضا علیه السلام را تبیین کنند و لذا به همین دلیل هر کدام در یکی از شهرهای جهان اسلام به شهادت رسیدند و یا وفات یافتند.
وی افزود: حضرت معصومه یک حرکت هوشیارانه ای را شروع کردند و در مسیر خود که از شهرهایی که می گذشت توانستند بذر معرفت و ولایت را در میان مردم بپاشند، حضور حضرت در شهر قم در آن زمان طاغوت، موجب شد این شهر به یکی از شهرهای علمی تبدیل شود و چون نگینی در ظلمت آن عصر بدرخشد و انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.
حجت الاسلام احسانی عنوان داشت: قبل از حضور حضرت معصومه (س) در قم که همواره به عنوان یک شهرِ وابسته به اهل بیت شناخته شده است، برخی از یاران و شیعیان حضرات معصومین در اطراف و روستاهای قم سکنی گزیده بودند اما بعد حضور حضرت در قم به یک باره این حرکت بزرگ علمی و معرفتی از این شهر مقدس شروع شد و بعدها به برکت حضور حضرت معصومه سلام الله علیها در قم رجال و اعیان محدّثان و علماى بزرگ شیعه نظیر زکریا بن ادم، ابراهیمبنهاشم،حسینبنسعیدبنحمّاد، صدوقین و .... در این شهر جمع شدند و اوّلین حوزهى علمیهى مهم و انحصارى تشیّع در آن تشکیل شد.
وی اضافه کرد: جایگاه حضرت معصومه (ع) در بین اهل بیت هم بسیار والاست و حضرات معصومین ایشان را به ویژگیهای علمی و معنوی معرفی کردند و ایشان محدثه بوده و در منابع موجود نیز اخباری از آن حضرت مشاهده میشود و القابی چون معصومه، کریمه، طاهره، برّه، تقیه، رضیه، سیده، حمیده، رشیده، نقیه و مرضیه از سوی خاندان اهلبیت (علیهالسّلام) برای آن حضرت ذکر شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی تکاب گفت: برای زیارت قبر سه شخصیت در اهل بیت تاکید زیاد شده است، امام حسین ، امام رضا و حضرت معصومه علیهم السلام و این مسئله ارزش و اهمیت و جایگاه این شخصیت بزرگ را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: زیارت نامه حضرت معصومه هم یکی دیگر از مسائلی است که شخصیت والای این حضرت را نشان میدهد و تنها زیارت نامه غیر معصومی که از زبان معصوم وارد شده زیارت نامه حضرت معصومه است و در این زیارت نامه حضرت می فرماید؛ «یَا فاطمه اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ» ای فاطمه! مرا در بهشت (یا برای رفتن به بهشت) شفاعت بفرما؛ چراکه همانا تو در نزد خداوند دارای شأن و منزلت بلندی هستی.